Prowadzimy sprzedaż ponad 300 produktów ekologicznych. Nie tylko artykułów sypkich lecz także wyrobów nabiałowych, warzyw, napojów oznaczonych znakiem żywności ekologicznej. Na blogu – „Idź w stronę BIO” możesz zobaczyć do czego użyć tych produktów, aby zdrowo się odżywiać i uchronić się od wielu chorób.
Oferta produktów ekologicznych jest regularnie wzbogacana. Jeśli na naszych półkach sklepowych nie ma produktu, który Cię interesuje, skontaktuj się z nami, a my zrobimy wszystko co w naszej mocy aby dodać go do oferty!
Certyfikat rolnictwa ekologicznego daje nam pewność, że żywność wyprodukowana w ten sposób pozbawiona jest toksycznych chemikaliów, antybiotyków czy hormonów wzrostu. Rolnicy nie mogą korzystać z syntetycznych pestycydów oraz nasion i pasz GMO
Żywność ekologiczna produkowana jest metodami rolnictwa ekologicznego z dbałością o to, aby spełnione były ściśle określone, rygorystyczne zasady produkcji.
5 powodów, dla których warto spróbować żywność ekologiczną:
1. Żywność ekologiczna posiada zbilansowaną zawartość składników pokarmowych i charakteryzuje się wyższą wartością odżywczą.
2. Żywność ekologiczna zawiera zdecydowanie mniej dodatków chemicznych oraz konserwantów, jest wolna od pozostałości środków ochrony roślin, antybiotyków, hormonów.
3. W ekologicznych warzywach i owocach występuje więcej substancji przeciwnowotworowych, niż w żywności konwencjonalnej.
4. Mleko i mięso pochodzące z ekologicznej produkcji zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych, które hamują rozwój miażdżycy.
5. Warzywa i owoce z ekologicznych upraw z reguły zawierają więcej cennych witamin, niż te pochodzące z konwencjonalnej produkcji.
6. Ekologiczne produkty są bardziej aromatyczne, dłużej zachowują świeżość, z reguły lepiej się przechowują.